laen24 logo
boonuslaen
boonuslaen

Mis on Boonuslaen?

Boonuslaen on laenufirma Multitude Bank p.l.c. uus laenutoode, mis kujutab endast laenulimiiti, mis sarnaneb sisult kiirlaenule. Ferratum Grupp on tegutseb 23 riigis ning on seega väga tuntud. Eestis on ettevõte tegutsenud aastast 2006, mil ta oli üks esimestest kiirlaenupakkujatest.

Boonuslaen pakub tarbimislaenu, mis töötab nagu krediidikonto, laenu- või krediidilimiit. See tähendab, et sulle määratakse maksimaalne limiit sinu maksevõime põhjal ning samas ei pea kasutama kogu limiiti, vaid võib taotleda ka osa sellest. Lisaks peab päevaintressi maksma vaid kasutusele võetud ehk laenatud summalt, mitte tervelt määratud maksimaalselt laenulimiidilt.

Mille jaoks võiks Boonuslaenu kasutada?

Nii nagu kõigi tarbimislaenude puhul, sobib Boonuslaen ootamatute olukordade rahaliseks katteks. Selliste olukordade all peame silmas kui näiteks kodutehnika veab ootamatult alt, auto vajab parandamist, lapsele on vaja soetada kiiresti uued saapad või muud edasilükkamatud situatsioonid. Seega on Boonuslaen heaks alternatiiviks tarbimis- ja kiirlaenule. Kuna limiit on väga mugavalt käepärast, siis olles kord juba konto avanud, on väga lihtne täiendavat krediiti kasutusele võtta. Kuna laenamine on finantsiline kohustus, siis tasub  iga kord võtta hetk, et mõelda, kas ost on tõesti vajalik. Kindlasti ei ole laen mõeldud emotsiooniostude tegemiseks , kuid on arusaadav, et aeg-ajalt tekib elus olukordi, kus oma rahakotist jääb veidi väheks ning on vaja  veidi juurde laenata. Sellisel juhul on Boonuslaen lihtne lahendus. 

Kuidas kasutada?

Nagu eelnevalt mainitud, siis boonuslaenu limiidi puhul määratakse sulle maksimaalne summa, mille ulatuses on võimalik laenu võtta. Krediiti võib vajadusel kasutada maksimaalses ulatuses või osade kaupa. Näiteks kui sul ei ole hetkel  vaja laenata rohkem kui 300 eurot, ent  tead, et kuna  sulle määratud laenulimiit oli 2000 eurot, siis on vajadusel ülejäänud lisaraha alati käepärast. 

Lisaks on võimalik  alati uuesti kasutusele võtta tagasimakstud summa. See tähendab, et kui sinu laenulimiit on näiteks 1000 eurot ja sa võtsid sellest  kasutusele 100 eurot ning oled selle kokkulepitud aja jooksul tagasi maksnud, saad uuesti kuni 1000 euro ulatuses krediiti kasutada. Boonuslaenu isteteeninduskeskkonnas on võimalik igal ajal jälgida oma vaba laenulimiiti ning seal saab ka soovi ja võimaluse korral limiiti täiendavalt kasutada. Juhul kui oled korralikult kogu laenatud raha tagasi maksnud, jääb Boonuslaenu konto sulle avatuks ning  vajadusel saad sealt alati uuesti laenu võtta. 

boonuslaen

Millised on Boonuslaenu intressid?

Boonuslaenu plussiks on, et intressi tuleb tasuda vaid kasutusele võetud summa pealt ja seda vaid nende päevade eest, mil raha sinu käsutuses on. Päevaintress on Boonuslaenul 0,1318%. Kuigi antud protsent ei pruugi tunduda suur, siis enne laenu võtmist tasub siiski teha eeltööd ehk võrrelda erinevaid laenupakkumisi. eda on kõige parem teha krediidi kulukuse määra alusel, mis võtab arvesse ka muud lepingu sõlmimisega seotud kulud ning näitab kui kalliks laen laenuvõtjale maksma läheb. 

Mainimata ei saa jätta ka seda, et esmakordsetele Boonuslaenu kasutajatele on tingimused eriti soodsad – uutele klientidele pakuvad nad 30 päevaks laenu 1-eurose fikseeritud tasu eest, millele ei lisandu intresse. Sellisel juhul on maksimaalseks saadaolevaks laenulimiidiks 1000 eurot ja 30 päeva jooksul tuleb tagasi maksta 1001 eurot, laenates 500 eurot, peab tagasi maksma 501 eurot. Kui ette nähtud 30 päeva jooksul laenatud summat tagasi ei maksta, siis hakkab jooksma päevaintress 0,1318% päevas ning tagasimakstav summa suureneb selle võrra. Lisaks mida lühema aja jooksul võetud laen tagasi maksta, seda vähem peab ka intressitasude eest raha välja käima.

boonuslaen

Kuidas taotleda?

Boonuslaenu taotlemine on väga lihtne ning võtab aega vaid mõned minutid, mistõttu on see võrdväärne alternatiiv kiirlaendule. Krediidi taotlemiseks tuleb täita taotlus Boonuslaenu kodulehel ja identifitseerida ennast ID-kaardi või Mobiil-ID abil. Seejärel vaadatakse sinu taotlus üle ja saadetakse kinnituskood e-mailile. Juhul, kui sinu taotlus on korrektselt täidetud ja sul aktiivseid maksehäireid ei ole, laekub makse üle enamasti juba 15 minuti jooksul. Laenutaotlusi saab esitada ööpäevaringselt, kuid Boonuslaenuklienditeenindus vaatab saabunud taotlused läbi siiski tööajal.

Kuna Boonuslaen on Ferratumi teine bränd, siis kahjuks ei saa Boonuslaenu kasutada olemasolevad Multitude Bank p.l.c. kliendid. Samas ei tasu selle üle kurvastada, kuna Ferratumil endal on samuti sarnane krediidilimiidi pakkumine saadaval.

Kokkuvõte

Boonuslaen on võrreldav kiirlaenuga – see on kiirelt ja lihtsalt kättesaadav, laenatavad summad ei ole väga suured ning taotlemisel ei ole vaja käendajat ega tagatist. Lisaks saab määratud laenulimiidist kasutusele võtta vaid vajamineva summa ja intressi tuleb makstaainult selle pealt. Samuti jääb sulle ülejäänud limiidi ulatuses tagavara boonuslaenu kontole alles, mida saad iga hetk kasutusele võtta, kui selleks vajadus peaks tekkima.
Siiski peab tuletama meelde, et tegu on finantsteenusega, mille kasutamise eest tuleb maksta intressi. Väikeste summadega on lihtne laenu kergekäeliselt kasutama hakata. Kui aga mitu korda kuus selliseid väikeseid summasid laenuks võtta, siis kuu lõpus võib intressitasu juba üllatavalt suureks muutuda. Seega mõtle enne laenu taotlemist üle kasi on mõistlik mõne ostuga palgapäevani oodata või sõbralt abi küsida.
Samas olukordades, kus ostu või teenuse edasilükkamine on vältimatu, on Boonuslaenu limiit käepärane ja mugav viis, kuidas lisaraha muretseda.